Select Projects by BRC Group

Project /

Facility Resources

BRC built 6 personal storage units for “Facility Resources” in London, Ontario. Manhattan Towers go beyond the traditional function of storage by providing an array of options for personalizing a workspace offering extendable privacy. USB charging, unique colour & finish options as well as file drawers and integrated wardrobes can be added allowing individual customization.

Project /

Porsche Centre

Porsche downtown Toronto (only furniture)

Project /

Coty

In partnership with In2design (Toronto), this project was installed into the Toronto offices of one of the world’s leading beauty companies – Coty Inc., a North American beauty products manufacturer based in New York founded in Paris, France. BRC Stylwall featured a unique floral pattern applied to the glass which provided a great aesthetic and added further privacy.

Project /

St. Michael’s Hospital Toronto

Throughout 2016-2017 BRC Stylwall partnered with a local dealer’s design team to provide this fabulous open and airy space for the administration office of St. Mikes Hospital (Toronto). The site was completed by BRC Stylwall architectural walls using acoustic glass which offered the performance the user was looking for. BRC also provided all of the custom desking, storage and table options to round out the space.

Project /

Raymond James

Waterloo-based Raymond James looked to BRC to provide a stylish sleek architectural wall solution. It gives the space an open and airy feel while providing the necessary privacy for their employees. Vivid clear glass was the factor that sold the product.

Project /

SNC – curved wall

SNC was looking to modernize this older facility and bring it up to today’s standards offering a clean and contemporary look which allows for plenty of natural light. The challenge was handling today’s security options with swipe cards and magnetic locking options as well as the unevenness of the floors in the older building. With almost 2 inches of adjustment the BRC Stylwall system handled the flooring difficulty with ease.

SNC-Lavalin is one of the leading engineering and construction groups in the world and a major player in the ownership of infrastructure.

Site highlights of this project: Curved wall with integrated switch glass.

Project /

University of Toronto (Dean’s Office)

Base of design from and earlier built project in 2015, BRC Stylwall partnered with SuperKul architects to provide the Dean’s office this beautiful space. With privacy the main factor to be considered, BRC Stylwall used acoustic glass which performed to STC38 standards and manufactured custom doors to complete the look.

Project /

Notre Dame High School

This new style library or “Learning Commons” was created but Saccoccio Weppler Architects as an open concept, cool way for a student of this high school to become inspired. BRC Stylwall worked to provide custom furniture options and created a very large panel wall to overlay the standard block wall offering options of bright coloured panels to house overhead projectors, counter-levered furniture to mount computers and  many power options for today’s active school environment.

Project /

Mark Anthony

Mark Anthony Imports was looking for a cool, contemporary design for their office space. Beautiful lighting options with black accents completed the desired look. What an awesome environment to work in. Managing our very linear product into an older building is always a challenge but the BRC Stylwall system offers the adjustment and flexibility to manage these otherwise difficult spaces.

Project /

Keen Consulting Toronto

“Open Concept you say.” We say, “No Problem”. At Keen Consulting’s new office in Liberty Village we managed this creative open-to-above with twin double doors which helped divide the space. BRC Stylwall developed a support frame strong enough to support this open…almost free-standing boardroom space…offering a unique option to divide space in a loft-type environment.

Project /

University of Toronto

BRC Stylwall worked with SuperKul architects in the U of T Medical Science buildings to provide this beautiful office space. Sound transmission was key for this opportunity. We helped create the space using acoustic vivid glass which achieved 38STC standards allowing the client the look and performance required for the most sensitive of conversations.

Project /

Canbriam

Canbriam Energy Inc. is a private exploration company focused on finding and developing over-pressured, liquids rich natural gas resources in the Western Canadian Sedimentary Basin. The new offices of Canbriam Energy occupy two entire floors of the new Calgary City Centre Building, with spectacular views of the city. The work environment is defined by the elegant and contemporary design and transparencies of the partition elements, enhanced by carefully selected materials. Natural light penetrates through the glass partitions of the private offices.

BRC Stylwall used Dwel and Tecna partition wall systems for this  project of 4,000 linear feet of demising walls.

Project /

Avison & Young